tak boleh tidurr malam.

hi mommy's. nak tanyaaa. ada x yg sama mcm saya xboleh tidoq malam. slalu tidoq lewat. mengantuk tp xboleh tidoq. badan rasa x selesa. bila dh tidoq lewat lepas subuh tidoq balik terjaga pon lewatt. bahaya x untuk kandungan. saya baru 8 week 3 day 😭 #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

13 Balas

Sy baru 7w6d pun sama. Pelik juga sbb sy sejenis senang tidur. Makin lama skrg baring tuh pkul 11 lebih. Pkul 2 pagi pun belim tentu dpat tidur pusing sana tak kena sini tak kena. Nnti bangun duduk pastuh baring semula. Dalah siang kerjaa 😭😭 ni first pregnancy. Pagi pulak layan morning sickness smbil kena get ready masuk kerja. Muka mcm hamster baru bangun dahh time masuk kerja 😭

2y ago

betul. surah yasin sampai repeat brpa kali. kdang sampai kena tukaq tempat tidoq. 2 lebih baru boleh tidoq. nasib laa saya suri rumah 😂

Sy mmg pregnant ke x, mmg susah tido malam sbb malam waktu sy selesaikan kerja. Ptg sibuk dgn anak dan berehat bila perlu. Now dah masuk 33 weeks pun masih menggila kerja tengah malam. 🤭

2y ago

36 weeks masih dikira pramatang. Berat/ tumbesaran baby perlu selari dengan standard yg ada untuk memastikan baby membesar dgn baik, mengikut minggu kandungan. Jika ukuran semua ok cuma dari segi berat sahaja tak berapa cantik, mungkin doktor sekadar pantau dahulu. Jika serius doktor akan cepat2 refer kita kepada hospital/pakaf. By the way, berat mengikut scan juga tidak 100% tepat. Biasa sahaja berlaku di mana bayi nampak kecil/ ringan menerusi mesin scan. Tapu bila lahir, sihat dengab jayanya. Macam baby saya pada kandungan sebelum ni, scan 3.2kg. Bila lahir, 3.58kg 🤭

sy masuk preg 6bulan susah nk tidur malam.. baby byk gerak2 tambah pulak slalu nk gi tandas je.. 😂😂 pagi2 biase kul 9 senang pulak nk tidur.. kadang2 nk zohor baru bgun.. risau kadang2

Nurse pernah bagitau sy, kena cari something yg boleh buat awak tidur. Something terapi, mcm bukak lagu ke, surah ke atau apa apa yg boleh buat awak selesa tidur

Normal! Itu symptoms pregnancy awak. Awak ada insomnia. Pastikan awak dpt 8 hrs of sleep ok! Sleep is important for the baby’s growth.

Ingatkan saya sorang macam ni. Sejak preggy memang tak boleh tidur malam. Tidur pun lewat. Tp siang hari saya akan topap tidur semula.

saya pun macamtu juga. kekadang risau nanti kena cek tekanan darah. takut tinggi sebab tak cukup tidur huhuu

ya sama la saya pun tdor 12tghmlm pukul2pagi terjaga tak blh tdor dah smpi pagi smpi petang..

Tapi kenapa saya asal dah jam 8pm je mesti mengantuk. Skrng kandungan baru 11week 😂

sy pn mcm tu juga sis.. ni pn br nak lelap dah lepas subuh br dia nak tido