YOGURT llao llao safe for pregnancy or not?

Hi mommy. Nak tanya preg bole ke makan yogurt ? Cause pregancy kalini i kerap nak makan llao llao 🥹 even bfore preg i lgsung tkbole telan yogurt sbb masam

3 Balas

Saya hari tu teringin jugak, tapi buat rasa org kata, beli yang medium, konon nk makan bnyak, suami layan kan je, dia tau isteri dia nak, Makan 3 sudu last2 bagi dekat dia. Makan je sis, selagi boleh makan, tapi kalau saya suka sause pistachio tu, google dlu boleh makan ke tak utk ibu hamil.🤭

Mkn jeee, cuma waspada topping. Klu boleh amek buah je, yg sauce tu buat rasa2 je hehe alamak teringin pulak baca awak tanya pasal llao llao 🤣

ilao2 boleh mkn sis . tp topping tu jgn yg manis2 sgt . yogurt bgs utk bby .tp jgn trlalu krp mkn . jrg2 xpe .tkt nt sngkt gdm je