Check bacaan bsp

Hello mommy💕 nak tanya mommy2 yg ada gdm selalu check berapa kali ya sehari? kk saya 7kali😪 habis jari kematu

8 Balas

Saya sangkut gdm masa 2nd trim. Time ni 4x sehari. Masuk 3rd trim, jadi 1 hari sekali pada waktu yang berbeza. Contoh hari ni morning, esok lunch, lusa dinner and so on. BTW saya GDM on diet. Cuba awak consult dan tanya doktor kenapa kena ambil 7x? Jangan tanya nurse.

8mo ago

Saya pon baru sangkut gdm time perut 7, sekarang dh 8bulan. Tula nk kena tnya jugak next appoiment nnty, tnya nurse just bgitaw doktor yg sruh😪 letih jugak nk kena check smpai 7 , dh laa barang tu mahai harganya

beli alat bsp sendiri je sis. buat 4x. esok checkup harini awak buat bsp tu. saya dari 4 bulan pregnant buat bsp sendiri je, sampai sekarang still buat bsp . now tunggu due bersalin je

8mo ago

saya pun 4x je sehari..beli sendiri alat...saya xleh kuat acap kali...sbb kje

1st pregnant dulu ada gdm... kena check bsp 4 kali ja... 7 kali tu mcm melampau ja.. kk mna yg smpai 7 kali tu? dah la kena jarak mkn dgn check tu 2 jam sebelum.. jenuh klau 7 kali

8mo ago

Hahahah kan sis, minggu lepas paling saya rasa geram sangat, diorg sruh check dirumah dan di kk maksudnya 1hari tu sya cucuk 14kali (7kali rumah) 7kali kk😪 memang letih sngt rushing nk ulang2 dngn rushing time mkn . Tapi diorg pndai ckap sruh kita usaha sikit🤣

Doctor/nurse takda pesan ke? Mcm saya 4x je sehari & check 2 minggu sekali. Kawan saya plak sampai hari2 kena check. Jenuh oh

8mo ago

Sya selalu kena check sehari before jumpa doktor tapi 7kali sehari😪

Banyaknya 7 kali sehari. Tempat saya 3 kali sehari sebelum jumpa doktor. Tu puk check sendiri dekat rumah

8mo ago

Tulaaa tu, rasa mcam nk tukar ke kk lain 😪 letih nk kena ulang selalu sya ada je mesin di rumah

4 kali je sehari tu buat,pagi pukul 8,pukul 10 pg,pukul 2 ptg last pukul 8 malam

8mo ago

Bestnyaaa semua org 4kali ja sekali check kk sya 7kali sekali sehari tapi buat sehari before appoiment doktor.

peliknya.. 7kali sehari tu start dari pukul berapa, gap berapa jam?

8mo ago

Ahaa 7kali sis (8am,10am,12pm,2pm,6pm,8pm,10om) 🤣

hahaha.. 4x je sehari, 2minggu sekali

8mo ago

Emmm semua 4kali yaa tetiba rasa nk tukar kk dhnie🤣