Berat baby

Hi mommy, Nak tanya, baby sy berat 3.6kg. Due sy 6 August, minggu depan. Di jangka baby akan membesar lagi dlm seminggu ni. Kata doc akan induced labor. Sy agak risau risiko shoulder distoxia. Nak tau ada x mommy di luar sana pernah induce labor utk bayi berat 3.6kg ke atas? #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

jiran sy masa scan berat baby 3kg++. Dr buat scan 2,3 hari sebelum dia bersalin. disebabkan jiran sy tu ada case tumpah darah masa bersalin anak ke 2,jd Dr pantau ketat². dia bersalin dgn berat baby 4kg++,tak sempat emergency c-sect. baby ok,tiada masalah tersangkut bahu,tp jahitan banyak sgt. sy ni bersalin 2.75kg pun separuh mati keluarkan,apatah lg baby besar. rezeki dia lah dpt bersalin normal. kemungkinan semua ada,banyakkan berdoa semoga urusan sis dipermudahkan. berdoa ikut agama masing². kalau sis czer pun,ok juga tu, yg penting keselamatan ibu dan bayi paling utama

10mo ago

terima kasih sis. Maklumat ni sgt melegakan sy. harap2 sgt bby sy X da komplikasi sangkut bahu.

saya scan dlm 3.1kg je. induce bawah pastu, 3cm tmbah induce drip. baby keluar 3.62kg. skin nick, koyak sikit sgt, bahagian luar. ikutkan tak jahit takpe, tapi dr kata jahit jugak la bagi cantik gitu 😂

10mo ago

biasanya +-500g