Baby setahun reject susu

Mommy kat sini tau tak why anak setahun reject susu. Sebelum ni even dia makan banyak pun di akan minum susu, bila tido malam pun dia akan nangis mintak susu. Tapi sekarang, setiap kali tido malam dia nangis nak susu, kita dh bancuh, dia akan tolak susu tu dan sambung nangis. Ke susu tu dia dah tak suka? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

boleh cuba tukar susu. baby setahun dah boleh minum susu fullcream, tak perlu susu formula. atau cuba bagi susu guna cawan atau botol straw. dah boleh slow slow ajar anak stop botol susu.

Hai, nak tanya anak awak skrg ni mcm mana ye? Still reject susu ke?