Benjolan dekat bibir kemaluan .

Hi mommy” , kandungan 14w . Ada benjolan dkt bibir kemaluan . Nak tanya refer kat nurse kk atau direct emergency 🥹 jangan kecam tau , sy bingung nak hadap situasi ni , ni nak bertanya pun rasa risau kena kecam 🤧 Bahaya tak untuk kandungan klau biar je ? #firstbaby #pleasehelp #firstmom

Benjolan dekat bibir kemaluan .
2 Balas

Kalau appointment kk dah dekat bagitahu je nurse kk. Kalau appointment lambat lagi pergi klinik swasta dulu. Pergi klinik yang dah biasa handle perempuan atau ibu mengandung. Nak lagi selesa, request pada receptionist nak doc perempuan. Cerita sahaja secara terbuka. Jangan malu atau takut. Kemudian kalau isu ini serious minta doc buat surat refer ke hospital. Proses macamtu lebih cepat sebab dah diagnosis di klinik swasta dan bila ke hospital tinggal tunggu rawatan susulan sahaja. Perempuan mmg boleh kena macam2 penyakit jadi, suarakan dan cari penyelesaian. Jangan simpan sakit sendiri sebab takut atau malu. risau nanti menyesal di kemudian hari kalau jadi apa2 pada diri sendiri atau baby dalam kandungan. Be strong sis 💪🏼 insyaAllah tak ada apa2 kalau bertindak cepat

1y ago

Terima kasih sis 🤧❤️

🥹 Saya pernh kena mcm ni ..dia rsa skit xselesa kn time berjln n dduk? ..dlm 2hari cmtu then wktu kencing mcm pecah sndiri..kuar drh sikit, lpstu baru rasa lega..wktu tu xgi klinik pon sbb ingttkn normal…tp skrg sy keguguran 13w..punca sbb xde hBeat.,xtau kalau ni pon slh satu punca sy ggur…

1y ago

Allahu risau pula 🥹 stakat ni tak sakit lgi . Just saiz tu makin lama makin besar . InsyaAllah ptng ni nak refer doc