Pedih ulu hati

Hi mommy boleh tk share tips tknk bagi pedih ulu hati . Sy kadang tk tahan makan roti pun pedih 😭😭😭#firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

Sy baru lepas ke klinik sbb mmg background kite ada gastrik. Doktor advise mkn kerap. Small portion tapi kerap. Plus, amek yakult or plain yogurt or vitagen yg no sugar as probiotic. Avoid oily n mkn pedas. Mcm sy doktor kasi ubat promesec

lps mkn jgn terus baring .. kena duduk or berjalan dulu bg makanan hadam lps tu baru boleh baring . kalau sy mmg sy buat mcm ni . sbb kerap pedih ulu hati

Sy pun sama..pedih sangat,lagi2 pagi dn malam,walaupun dah mkn skit,mnum nestum semua still pedih,siap berbunyi😂

minum yakult. nak makan gaviscon pon boleh.

2y ago

sye dri 1st trim mkn gaviscon dgn yakult. doctor suggest.