Ajar cara simpan duit nk dapat baby please.

Hi mommy. Boleh share tak budget nk beranak + dapat baby.. Beranak kat government.. Berapa modal berpantang. Berapa budget utk anak newborn? ..#firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Sy dari sebelum pregnant lagi dh start simpan duit utk beli barang keperluan baby & pantang. now dah pregnant Sy simpan duit utk akikah pulak. barang newborn setakat yg Sy beli masih bawah rm1.5k. tak termasuk susu & pampers. baby cot/buai pun tak beli lagi.

sye bkerja dr sblum kwen dan ada saving sikit.. ble pregnant sye bli brg2 yg paling murah.. sye compare harga kt shoppee & mall.. so sye pun x pasti bajet berapa.. tp fokus sye utk brg2 newborn & bpantang dlu.. yg lain2 sye bli lps bsalin..