resign atau tak

hi mommy. boleh bantu saya bagi pendapat tak? saya ibu yang bekerja ada anak 7 bulan. saya kerja kat tempat kerja saya sekarang ni nak masuk tahun ke-5. tapi setiap kali saya nak minta cuti. mesti boss dan manager saya akan persoalkan. ni saya nak minta cuti nak buat aqiqah anak saya pun tak bagi cuti. apa pendapat mommy mommy? boleh tolong saya tak

3 Balas

Saya dlu pun kerja, n lps tu mcm sis jgk x boleh ambil cuti, lgi pun sya pun cuti weekday, kdg nk cuti weekend bukan selalu boleh dapat.Suami saya mampu tanggung sya, n Alhamdullilah gaji lebih dari cukup, tapi kdg kita nk jugak ada pndapatan sendiri, msa tu sya x ada baby lagi, so decide brhnti, n buat online bisness. Alhamdullilah okey,n tak la boring sngt ddk rmh msa tu, skrg ada baby pun msih truskan, Rezeki tak salah alamat. Tak pe sis kalau kdg nk amik cuti pun kita yg stress, baik resign, n kalau resign nk bntu suami/nk ada pndapatan sndiri, online bisness je, nak amik cuti pun tak gaduh, n tak stress😊

5mo ago

wahhhh alhamdulillah 😍 betul tu saya pun percaya pada rezeki. betul! kalau saya nak ambil cuti je mesti rasa hati ni tak tenang. padahal cuti tu kita punya. apa apa pun terima kasih ya bagi pendapat. saya da pun hantar surat resign semalam.

klw ekonomi family cukup u can just resign klw xpun kje part time or buat home based business

5mo ago

thank you mommy. saya ambil keputusan untuk resign. terima kasih banyak banyak

kalau ekonomi family mengizinkan, boleh je nk resign. or cari tempat kerja baru

5mo ago

thank you mommy ✨