Baby ada tongue tie

Hi mommy, baby saya ada tongue tie macam dalam gambar. Ni pun sebab kawan tegur lepas tengok gambar anak. Sebelum ni perasan je tapi ingatkan semua orang ada. Baby nak masuk 4 bulan dah. Ada tak mommy yang baby dia pun sama macam ni? Sakit tak masa release tongue tie baby ni? Ada step step dia tak dari klinik sampai ke hospital? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom

Baby ada tongue tie
3 Balas

Bby sy pun ada tt, dah buat tt release kat hospital kerajaan time umur 2 bulan. Bby sy terus dpt appointment utk cek tt dia lepas 2 mggu beranak. Kalau nk cepat boleh pegi klinik swasta utk release. Sbb hospital gov agak lambat utk buat release. Bby sy doc buat cepat sbb ada masalah penyusuan, bby xleh nk latch dgn elok. Mse buat tu doc akn bius tempat yg nk potong tu, bby akan menangis tapi kejap je. Lepas potong bby terus boleh hisap botol tanpa menangis.

my baby release tt kat klinik swasta time 2 bulan sebab nk cepat. sakit sekejap je. pastu baby okay. penyusuan pun smooth.

kena cari specialist klinik yg blh buat prosedur ni. blh google.