Braxton hicks/contraction palsu

Hi mommy’s.. ada yg due 24 november tak? sya skrang dah 37w dan setiap jam baby mengeras dalam 15-20saat mcm tu.. nurse bagitau kepala baby dah masuk laluan.. ada tips tak nak bagi ade tanda2 supaya cepat bersalin #firstmom #firstbaby #bantusharing

11 Balas

sye 26/11... braxton hick kerap jgak. bru appt 37w isnin hari tu, doc kate normal dan da dkat2 da tu... pastu berat sye drop byk dlm 800g, nurse kate nk bersalim dkat2 da tu yg berat drop.. sye xtau sgt la hihihi.. baby mengeras tu sis kena pantau die mengeras setempat ke mengeras gerak2. kalau mengeras setempat tu mcm tanda la, tp kalau mengeras gerak2 tu baby sempit sbb tu huhuhu.. sye sakit tibe2 kat ari2 tu tarik ke tulang blkg tp bahagian hujung2 tulang ekor tu sakit. sye pun kurang pasti mcm mne contraction tu sbb ank 1st sye x rasa contraction teruk, cume sengugut mcm tu 2jam sblum bersalin tu je. kepala baby sye kat bawah time scan 36w, tp sye yakin yg baby skrg ni da masuk laluan byk sbb die gerak je confirm sye sakit bahagian ari2, perut sye pun mcm turun bawah, celah kangkang mmg teruk la sakit bile berdiri ke jln.. skrg try2 exercise ringan sbb sye x tahan bile exercise tu makin sakit lak alahai... ank 1st 38w pun x sakit2 .. ni 36w da sakit2 huhuhu...

due sama dengan saya , 24/11 . malam tadi dok berasa false contraction jugak . perut mengeras setempat je pastu sakit ari ari sampai kepinggang tapi taksakit yang terlampau dia sakit macam senggugut je . saya pantau jugak waktu mengeras tu . 12.42pagi , 12.46 pagi dengan 12.51pagi . lepastu hilang . tanda darah ke ketuban pon takde lagi sebabtu saya anggap false contraction je

saya due sama awak,baru ni cirit,mgeras,muntah,pergi hospital kena tahan 1mlm,doc check dh ada bukaan 1cm,disebabkn ank sulong&rumah xjauh jd doc bg balik dlu,klu trun tanda yg besar mcm ketuban or darah doc sruh segera pergi balik hospital,sekarang prut mmg kerap sgt mgeras🥹

sy pn firstmom, due sy spatutnya 13 Nov. tp awal bersalin 25 okt aritu . bekemungkinan sy awal bsalin sbb sy bekerja, rumah tingkat 1 je tp tangga banyak. lg pula sy hari2 main gymball & buat exercise sblum n slaps bngun tido, sis boleh tgk dkat TikTok.

saya due sama mcm awak,dah start sakit bahagian ari ari mcm period pain.First time mom,tkut sgt sbb tk thu rasa contraction tu mcm mana.Hari hari exercise nak cpt bersalin

Sama due date. Ada jgak baby mengeras tapi taklama. Kejap ja. Sy mintak induce 17/11 ni sbb nak sama birthday andai sy belum bersalin lg. Ni anak no 3

due kite sama.. tpi hari ney dh kena admir ward , sbb doc nk induce disebabkan GDM&PID.. doakan sy dipermudahkan yer.. selamat semua nye..

saya due sama awak..mngeras tu ada sambil gerak..tapi lebih mngeras bhgian atas.. tanda lain xde..mngeras tu contraction ke

11mo ago

nurse bgtau sye, mengeras perut semua bahagian + cramp mcm sengugut tp sakit yg maximun itu la contraction dan sakit contraction tu smpai ke pinggang , blkg badan. tu la contraction. sbb sye sendiri pun x brape tau contraction mcm mne even ank kedua hahaha.. sye tnya nurse die ckp mcm tu. sbb hari tu sye sakit bawah perut dkat ari2 tangkap tulang blkg hujung tu dgn pinggang dkat 2jam tp x berterusan la, ingat nk gi la pac, tp lepas 2jam eh hilang lak.. sye tido je la esoknya x sakit da. lepas 2hari appt kk, nurse ckp mcm tu xyah gi pac nnti kena marah kena balik. die ckp tanda air jernih (ketuban), darah, keputihan yg byk jernih / putih susu gi la pac atau sakit cotnraction (cramping) 10min2 tu pergi pac. selain tu tggu je pantau gerak baby je huhuhu

due lebih kurang saya 18/11... pantau gerak baby smentara nk tggu tanda bersalin turun.. mcm lendir atau air ketumban...

Sy 35weeks 4days smlm teruk rasa braxton hick, smpai menangis sakit.. bertahan je kt rmh ni.. perut mngeras2 x bhenti