Pengalaman baby besar

Hi mommy! Ada tak mommy yg bersalin baby besar? Saya baru 16weeks. Tapi berat baby dah 1.6Kg. Dr pun cakap size baby lebih 2weeks dari usia dia. Alhamdulillah saya tak sangkut GDM. Size badan saya kecik. Sebelum preggy 53kg, sekarang 54.5kg. Tapi perut besar sgt mcm preggy 6bulan. Mommy yg bersalin baby besar macam mana yaa? Ada yg kena bersalin awal atau ikut EDD? Boleh share pengalaman? #advicepls #firsttimemom #sharing

1 Balas

depends pd situasi..saya pun pernah lahir baby yang agak besar jugak..xde gdm pun..