Bantu saya.

Hi mommiessss saya nak tanya, awal sangat ke anak baru sebulan saya nak tidurkan pakai buai? Sebab saya tengah buntu, anak saya baru tukar time berjaga dia ke siang. Malam dia tidur mcm biasa. Siang dari 9 pagi sampai ke tenghari atau pkl 1 dia susah nak tidur. Saya dah cuba tidurkan dgn pelbagai cara tapi dia susah nak tidur, mata dah ngantuk. Saya tak faham dia nak macam mana. Saya dah dukung sambil slow goyang, dia tidur. Tapi bila letak di tilam dia melalak. Saya jadi stress dan bingung hari2 hadap benda sama. Bila dia susah tidur dia jadi marah dan nangis menjerit2. Saya terpaksa dukung sentiasa sebab dia tknk di letak. Hmm para ibu yg berpengalaman ada idea apa perlu saya buat? Bantu saya tolong 😔 mental saya dah koyak… tengah dalam pantang lagi. Stress sangat. #firsttimemom #pleasehelp

15 Balas

awak bedung tak anak tu. kalau boleh siang jgn tidurkan tempat gelap. mlm je waktu gelap.

Cuba gali ilmu penjagaan bayi. Kat ig boleh follow @babylanguage memang sgt mmbantu

Sama la dgn ank sy dulu..xpe xde masalah.jgn henjut kuat2 sudah..slow2 je sbb masih bby.

2y ago

ape ssh bedung kn jer ank awak tu dalm buai then buai la dia insyaallah lma la ank awak tdo t bby x boleh hilang bau kite klau hilang bunyik la terjga lah dia so jln penyelesaian bedung kn ank awak tu then lama lacank awak tdo nnt

teknik 5s: swaddle, shushing sounds, sleep sideways, swinging, sucking pacifier

Boleh je nak tidur pakai buai tapi kena sentiasa pantau ya

2y ago

Betul, normal je sebulan dah dibuai 😊 Memudahkan juga untuk kita nak buat kerja lain sebab baby lena tidur bila dibuai.