Folic Acid

Hello mommiesss .. mau tanya, bru lpas scan 18weeks , doc sy bilang x perlu mkn folic acid sdh lpas ni dan ubat yg sy kena bagi skg, multivitamin dan ubat calcium.. mmg bgtu ka? Atau mcm mna ? Tq mommiess 🥹#ingintahu

3 Balas

Ya. Doktor akan bagi ubat atau supplement yang bersesuaian mengikut kandungan masing2. Dalam multivitamin tu dah ada folic acid. Sebab tu tak perlu ambil lagi.

Ya kena follow doctor. Saya doctor bg multivitamin & still kena makan je folic acid. Sebab saya high risk kot

Yezza. Folow dr sis. Dlm multivitmain tu pun dah ada folic ☺️