Makanan ibu 🤰

Hello mommies.. Saya selalu dengar ibu pregnant tak boleh berlapar and orang kata kena selalu makan dan dlm kuantiti sedikit. Tapi kita tgh pregnant ni kdg lepas makan beberapa jam dah lapar. Sbb even kita lunch or dinner kita tak makan byk sbb loya.. So saya nak ibu2 di sini sharelah apa yg korang jajankan setiap kali perut lapar? Takkan korang makan nasi juga ya? Saya nak tahu sbb saya selalu lapar dan kat rumah ni xde apa boleh suap selain nasi. So klu ada cadangan apa2 food saya akan beli utk simpan as stock waktu saya lapar.. saya work from home.. so lapar dan saya mmg tiada berpisah.. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

8 Balas

Saya selalu makan buah, air yakult dengan roti butterscoth sekeping gitu.. gilir2 tengok mood tapi air yakult tu tiap malam memang ambik sebotol sebelum tidur..kalau tak saya akan pedih ulu hati.. bangun pagi tu memang akan makan dua keping biskut hupseng gula tu sebab lapar mual2…itu je yang boleh telan pagi2 😁

2y ago

ouhhh faham2.. hehe tenkiu bg tips saya nak try pulak lah.. sbb perut selalu lapar tp x tahu nak makan apa.. huhu

biskut macam2 jenis..sbb kurang berbau..tengah alahan nih tak boleh bau makanan..kdg2 buka grab ke foodpanda ke rasa nak muntah tengok makanan..tapi perut sentiasa lapar..kalau skip lama2 masuk angin muntah..so makan biskut jelah..

2y ago

ouhh biskut saje ye.. okay baik sis 🤗

saya makan oat crunch sebab kalau makan nasi akan lapar cepat gilaa. so saya akan makan biskut oatcrunch, biskut jacob wheatmeal, susu, epal hijau, susu, oat. sis try makan oat sbb mcm kenyang lama skit

2y ago

ouuuhhh okie sis baikk hehe

Saya selalu kudap2 buah-buahan, kdg nestum, kekacang, biskut tawar. Husband suka bakarkan badam utk saya kudap2. Sbb nasi tak lalu sgt 😁

2y ago

samalahh nasi x lalu nk mkn tah kenapa.. huhu

Buah paling suka bila lapar. Sekarang dah ada mood makan cereal dgn susu. Itu je lah masa buat masa ni. Hehe

2y ago

Fresh milk. Susu farm fresh. Start anak kedua memang minum farm fresh je

biskut oat, buah potong siap2 letak dlm peti nnti lapar ambik je hee, susu.

2y ago

hehehe fahamm.. tak terfikir pula buah ye hehehe baik sis tq ya

Biskut jacob hi fibre, buah, kekacang.

2y ago

Almond dan cashew

Kekacang, buah2 high vitamin c