37week dan berat baby 2.7kg tu normal ke? Boleh bersalin normal tak ya?

Mommies,nak tanya. Sekarang sy dah 37weeks,normal ke kalau baby dalam kandungan 2.7kg? Boleh ke kalau bersalin normal? #firstbaby

7 Balas

sekarang saya 37weeks baby berat 3.2kg 🤣 mcm terlebih berat tapi dr & nurse tak cakap apa2. sebab berat saya pun tak naik banyak & takde GDM. EFW tu tak semestinya sama masa lahir nanti, ada plus minus sebab berat uri & air ketuban pun include dalam berat baby tu. jangan risau ye, kalau risau boleh rujuk misi masa checkup nanti 😁

2y ago

ya betul tu,estimated lebih / kurang dalam 500g jugak so jangan risau ya ❤️ semoga yang baik2 sahaja !

Saya 35 minggu pun berat baby 2.7kg, takut pula baby besar waktu bersalin nanti 😅 tapi doktor kata berat baby lebih 2.6kg normal je bila dekat nak due, yang penting kepala baby masuk laluan untuk bersalin normal tu.

2y ago

Thanks mommy. Risauuu je ni ditambahkan excited 🥹

Takpa sis. Berat baby tak tepat sbb ada plus minus. Jgn putus berdoa semoga segalanya dipermudahkan dan boleh bersalin normal aamiin

2y ago

Thanks mommy ❤️ semoga segalanya dipermudahkan dan boleh bersalin normal. Aminnn

insha allah blh ada baby 3.5 pun berjaya bersalin normal

2y ago

Insha allah segalanye dipermudahkan amin

Saya 36mggu hr tu...baby dh 2.72kg

2y ago

Semoga urusan kita dipermudahkan mommy 🫶🏻

saya tdi scan 36 minggu 2.9kg...

2y ago

aamiinn

boleh

2y ago

Thanks mommy . Lega dengar 🥰🥰🥰