batuk semasa hamil

hi mommies!boleh x suggestkan macam mana nak hilangkan batuk.dh makan ubat pon masih xjalan jugak.tiap kali batuk mesti nk terkencing.ada tips x untuk hilangkan batuk tanpa ambil ubat lagi.risau ada effect apa2 pada baby dalam kandungan.and ada effect apa2 x jika batuk berpanjangan.thanks for sharing.#18weekspregnancy

2 Balas

Sy sepanjang pregnancy mmg batuk2.. Ada makan ubat batuk yg traditional pun x jalan, buat cara traditional madu + lemon pun x jalan.. Masih batuk2 teruk sampai muntah. Tambah dgn alahan mmg teruk sgt2 ... Sy x gatal tekak tp x tahu lah mmg batuk2. Doktor sampai buat test TB kt sy sbb batuk teruk yg berpanjagan... So I just deal myself batuk2 nie. Elok saja baby keluar terus x batuk2.. Doktor ckp itu pembawakan baby dan mmg ada org mcm sy...

myb boleh cube kerap kumur dgn air garam yg suam². mungkin boleh hilang. sy dulu gatal tekak batuk dekat 3 bulan jugak buat mcm ni mau ilang.

4mo ago

bromexine ni ibu mengandung bole makan ye?