susu badan

hi mommies,boleh tak suggestkan milk booster atau apa apa yang boleh buat susu badan bertambah ? saya baru 14 hari,pam susu tak pernah lebih 4oz.baru sekali dapat 4oz itu pun haritu 🥲 tolong saya mommies mommies yang hebat 😭🙏🏽 #seriusquestion #needhelp #milkbooster #susubadanibu

4 Balas

kakak, 14hari dapat 4oz tu dah banyaaaaak. jangan rasa 4oz tu sikit. perut baby sebesar penumbuk dia je. 1-2oz je muat. jangan mudah terpedaya dgn orang yg kata susu dia banyak sampai 8-9oz sekali pam. nanti oversupply susah sis. akibat oversupply ni nanti susu akan cepat penuh, tak sampai sejam, breast dah sakit tapi baby masih kenyang. kalau tak keluarkan, nanti berlaku clog duct pulak. seksa sis. susu sis tu dah sangat2 mencukupi utk tampung keperluan anak. plus kalau takde keperluan, tak perlu pam lagi. biar badan stimulate susu mengikut demand baby. pam ni tak mampu nak kosongkan breast mcm mana baby boleh buat.

7mo ago

Mkn ape

Bnyak tu 4oz. Saya pump xprnah lebih 3oz tu pun sehari skali je dpt 3oz tu, pastu seharian tu dpt kurang dari 1oz je. Tp mmg saya df baby slalu juga. Saya pump untuk stock malam je slalunya sbab mak slalu nak bagi susu formula kat anak, saya kata xyah la slalu sngat formula, bagi je susu yg saya pump tu. biasa la mak2 ni anak nangis skit trus kata dia lapar la padahal baru je kite df baby. Pastu overfed baby muntah balik susu. Nak tegur tp biasa la mak kan. Hmm.. Anak saya pun 14 hari juga skali feed 1.5oz je

14hari baru dh 4oz?? Awak. Byk2 baca pasal susy badan. Byk tu, kang oversupply & bengkak

Pump sebelah atau dua2 belah dapat 4oz tu? Berapa lama pump?