Anak muntah firstime makan

Hi mommies...ad tak moms kat sini anak dah makan??? ank sy baru start mkn 2 3 suap okeh lagi lepas pd tuh dia mkn nk belahak then muntah2. adakah bubur terlalu cair atau mcm mana eh. patut ke sy gelabah?? 😭 jd tkut nk bagi dia mkn. sy angkt dia then mngiring dia ke kiri tepuk2 dia muntah. atau itu mmg biasa bila dia mula2 mkn. pls mommies advice 😭😭 #firstmom

1 Balas

ya dia msih xbiasa penerimaan bubur tuu .. sokay sis, jgn giveup, cuba lagii esok hari .. once anak dah muntah tuu terus stop jgn bg lagii .. pastikan makanan tuu tekstur halus, tak terlalu panas semasa bg dia makan .. baby bru start makan nii mmg dia akan reject makanan sbb baru nak try .. jgn risau, bg saya biasa ..