Folic acid bila kena stop

Hi mommies yg tengah pregnant, nak tanya bila kita boleh stop makan folic acid ya? Saya tinggal seminggu lagi nak habis trimester 1 #pleasehelp

6 Balas

Doctor galakkan saya makan sampai bersalin even dia dah provide multivitamin. Folic acid saya consume setiap hari, multivitamin 2 hari sekali. Alhamdulillah every time scan due date makin cepat dari 18/12 to 15/12 & now 10/12 sebab perkembangan baby sgt memberangsangkan doctor ckp

Perlu makan sampai bersalin. Even selepas bersalin pun gynae bekalkan folic acid untuk kita.

Makan sampai beranak sis. Folic tu penting untuk zat masa mengandung and perkembangan bayi

sy Makan obimin+folic acid..lpas habis trim 1 baru stop mkn folic..

Nurse kk saya advise makan folic acid smpi 12weeks.

Makan smpai beranak