34 minggu hamil

Mommies yang due bulan 8 dah pernah rasa ke braxton hicks (kontraksi palsu)? Rasa dia macamana ya? Sebab saya dah 34 minggu masih belum rasa #firstmom

8 Balas

braxton hicks rasa dia dekat rahim kita tu, atau bawah perut, rasa ketat/mengeras sikit, tak lama dlm 4,5 saat biasanya, pstu pakej jantung rasa laju berdebar2, kena stop buat aktiviti skjap utk bg lega, 34 weeks biasanya dh kerap braxton hicks, atau awk tak perasan sbb first mom, sy start masa 30 minggu😁

Saya 34 w jugak baru ni sakit bawah perut pastu ada mcm perut tegang kdg2. Mengerasnkot saya 1sttimemom pun sama jadi tk pasti jugak 😅 sampai risau baby keluar awal… Minta2 baby keluar lepas 37w ❤️

Perut mengeras sekerasnya la buat rasa tak selesa. Lepas tu seakan senggugut. Kejap kejap dia datang rasa sakit tu seakan buat kita jadi risau baby okay atau tak. Macam tu la. 😂

Perut mengeras sis tp xsakit.. atau ase senggugut halus tp kejap je.. kalau contraction btl dlm 10minit tu akan kerap perut mengeras and ase sakit..

10mo ago

oh macam tu rasa dia hehe. tq sis bagitahu, takdelah terkejut nanti rasa 🤭

saya pun first mom ntahlah rasa sakit braxton hicks tu mcmmna cuma sekali sekala perut pandai mengeras tapi taklah selalu . btw due saya 26.8

Sy pun confuse mcm mana rasa kontraksi palsu, pernah rasa perut mengeras lepas tu sakit pinggang, berpeluh2..lepas kentut lega 😂

10mo ago

😂😂😂

Saya dah 36week belum lgi rasa😅 saya due 15/8 hehe

10mo ago

Amin terima kasih semoga allah permudahkan urusan kite jugak semoga baby kite sihat2 amin

Nanti rasa la tu..

10mo ago

sis dulu rasa seawal berapa minggu?