bila boleh buka buku pink

hi mommies . weeks berapa boleh pergi kk and buka buku pink ya ? and perlu bawa apa ? nervous nak ke kk HAHAHA . now saya , 6 weeks 6 days #firstmom #bantujawab

5 Balas

kalau ada sejarah sakit atau gugur boleh pergi terus ke kk..tapi kalau x ada sejarah sakit atau gugur dlm 8w ke 12w dah dapat buka buku pink...yg sis perlu bawa bila buka buku nanti..bawa surat kawin dan ic je..

tmpt sy utk buka buku klinik desa sis .. pergi ngam2 8w terus nurse bukak kan buku, n dpt tarikh gi scan utk confirm kan pregnancy klau xde scan kt luar lagi ..

saya kena bkak awal sbab ada sejarah keguguran . alhamdulillah hari ni dpat dngar heartbeat baby . edd 07/01/2025 . harap baby kluar tahun baru🤭

Call klinik kesihatan @ desa yang berdekatan dgn rumah sis ye, sebab ada setengah klinik mmg kena buat appoitment dulu

8weeks ke atas n sebelum 12weeks..better call klinik sbb ada klinik kena ambil appoitment dulu