Newborn baby

Hi mommies. Takpe ke newborn baby dia malas betol nak jaga kalau kejut untuk menyusu. Liat benor ye. Sehari sekali je saya bagi susu tapi memang ngempeng je nenen sampai tertido. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

Kejut je sis, nak kejutkan baby main2 tapak kaki dia, sambil nak sumbat susu tu main2 dagu dia. Paling extreme sy buat sy bogelkan (pakai pampers sahaja) dia confirm terjaga lepastu peluk la dia masa bagi susu tu. Try ya sis! Good luck!

Kena kejut sis. Baby sy aritu kena tahan NICU sbb jaundice. Amik darah detect effect buah pinggang sikit sbb dehydrated.. kurang kencing and berak.. baby menyusu tp x kenyang rupanya..

1y ago

Baby saya kerap kencing sebab nangis je bagi nenen. Cuma kurang berak.

kejutkan shj.. utk menyusu 2jam sekali.. jgn diturut sgt mata dia.. newborn mmg kuat tido tmbh lg klau ada kuning

baby awak kerap kencing dn berak tak?? kalau tak kencing kerap takut baby awak dehydrated. lagi bahaya

Berak kencing ok? Baby umur berapa hari? Kena perhatikan jangan sampai naik tanda kuning

Jgn layan kan baby, mmg newborn kerap tdq tp bhya klau kurang menyusu tau.