Emosi tak stabil

Hi mommies. Taknak tanya apa2, just nak tau macam mane mommies handle emosi tak stabil? Sy first time mom. Emosi mmg tak stabil sgt, dgn alahan, pening mual letih lesu. Tp org sekeliling tak faham kita. Katanya kita manja, minta suruh lawan alahan. Tp kita sendiri yg hadap, diorg boleh la ckp mcm2. Kadang sedih bila org pertikaikan. Bukan tak lawan, tp pening mual loya sampai menganggu keje harian. Makan sikit rasa loya, nak muntah. Sy dah lah 1st time mom. Sedih bila org pertikaikan, mcm kita sakit ni dibuat2. 🥺😔#firstimemom

1 Balas

awak, saya dulu sebiji mcm awak, alah teruk n then yg byk kata pun mak sendiri. siap compare lagi, lagi sedih tau. nasib baik husband ada, duk bagi kata positif. awak ignore je tau, alahan ni bukan buat2x, org yg tak pernah rasa bole la cakap itu ini, cuba rasa, mesti faham punya. skrg fokus ke diri sendiri n baby, kalau awak layan toksik mcm tuh, buat penat ja, dgn nak hadap alahan teruk, mulut org. nnt ganggu mental emosi .