Ni keputihan ke apa eh ?

Hi mommies, tadi saya ada ke tndas then tgok pad ada kluar mcm ni wrna hijau, dah gmbr lain pula colournya. So saya nak tnya ni keputihan ke apa eh ? Skrg saya dah 37w 1d, esok baru ada appt kat kk, nak pegi hospital tp jauh. Sya nak cek baby juga tkut ada apa apa kat dlm so far gerak kdg kuat kdg slow, bbrpa hari ni jg sya kurang rehat pastu turun naik tangga dr tingkat 3. #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

Ni keputihan ke apa eh ?
4 Balas

hi sis, sama mcm saya ini keputihan ye.. Saya ad bt swab dekat kk..sbb gatal skli msa tu.. Reslt ckp saya Ada sedikit jangkitan candida albican.. Xbhaya utk mak dan anak cuma maknya je akan gatal sikit.. doc provide ubat insert 500mg..tp smnggu je ok... nt dtg balik mcmtu.. Kena kerap bersihkan je intim kita tu..

saya pun baru perasan semalam , lebih kurang macam ni. saya tanya mak saya sebabnya saya tak tau keputihan tu macam mana 😂 mak saya kata keputihan, disuruh gi klinik harini tapi esok baru appointment. malas nak gi banyak kali, so decide gi esok je

2y ago

sama2 awak☺️❤️.semoga semuanya baik2 okay. kalau risau result dpt lmbt boleh pergi klinik luar utk ambik sample keputihan. result dlm 5hari dh boleh dpt☺️

Sy mcmni, sy ada tnya nurse yg jaga sy d kk.. dia kta ni normal, as long as dia keluar okay.. klau dia tak kluar tu yg buat gatal dan akan ada jangkitan.. soft green okay lagi, jangan tukar warna yellow mcmtu katanya..

2y ago

Nurse sy kata yellow tu lebih bahaya dari yg soft green ni dear., apa2 nti u inform nurse atau minta cek d klinik.. kalau rasa was2 mnta dorang cekkn utk ambil sampel.

kalau keputihan yg bertukar warna ni risau gbs+ je awak