Sangkut GDM

Hi mommies. Tadi nurse kat KK call cakap saya punya bacaan air gula haritu agak tinggi. Isnin minggu depan perlu dtg KK minum air gula lagi lepastu check bsp. Saya rasa terkejut sangat sbb selama ni jaga pemakanan je. Mungkin sebab ada sejarah dlm keluarga hurmm. Ada tips tak mommies yg menghadapi masalah yg sama? Lepasni perlu check bsp setiap hari ke? #advicepls

2 Balas

Sye pun ade sejarah keluarga kencing manis.. sebelum pregnant X de tgh pregnant ade. tapi Sye Gdm on diet.. air manis mmg X minum sgt.. banyak minum air masak je... check bsp 2 minggu sekali buat.. .. check bsp Tu nnty kk bagithu bile same ade sebulan atau 2 minggu

bsp tu ikot bacaan gula. kdg sebulan skali kdg 2 minggu skali cmtu la