Turun darah 6w 2d

Hi mommies, sy nak tnya normal ke klau ad turun darah tp darah tu tk banyak , darah mcm hari period yg ke hari 5@6 tu. Tp dah 3 hari lebih turun. Setiap hari tu sikit2. Hari selasa muscle area pinggang sy mcm meletup. Dh refer Dr, sy tnya Dr berkenaan darah tersebut dan dr cakap its normal. Tapi ni dh 3hari berturut turun. Sy risau. Sbb tk buat scan apa lg. ingat dh masuk mnggu 7 baru nk prgi scan. Cramp bahagian rahim masih terasa. #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

4 Balas

Refer doktor tu ada scan ke apa tak? Or ada tunjuk gambar darah? Doktor sakit puan ke? Dia ada prescribe duphaston? Tak normal turun darah yg mcm sis describe tu. Mcm saya bleeding camtu 3 hari terus gugur dah. By right doctor kena scan to confirmkan what actually happened. Threatened miscarriage ke, polyp ke etc. Kalau rasa doctor kurang beri kerjasama, sila ke clinic lain sis. Risau locum je tu

9mo ago

Terima kasih pretty 🫰🏻

Hai saya baru check upt 5/9 dan positif. Last period 5/8, saya dah boleh pergi scan ke? Sekarang ni simptom cuma rasa penat dan perut bloated, 2/3 hari lepas rasa cramp macam nak period, sekarang dah hilang. Cuma bloated sahaja. Saya takde spotting. Normal ke?

9mo ago

Fahamm. Terima kasih 🙏

better pegi hospt cek sis. pengalaman sy dlu mcm sis la. doc ckp normal tapi rupanya x normal. sy mengandung luar rahim. cramp dia ya Allah mmg sakit.

Period sis regular ke tak & dah try check upt lepas bleeding?

9mo ago

Alhamdulillah sy dh pergi klinik, dh buat scan cuma 6w tk brp nnpk ad nnpk kantung kecik ja td. Pasal bleeding tu dr tk pasti lg sbb kandungan masih awal tp Dr ad bg ubat kuatkan rahim.