5weeks 5days

hi mommies! sy nak tanya boleh tak buat kerja rumah seperti biasa mengemas / menyapu? kandungan sy baru 5weeks 5days. #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

3 Balas

boleh sis tak ada masalah. cuma mengemop maybe hold dulu. jangan angkat benda berat, alih perabot etc. buat ikut kemampuan diri, jangan push sangat. rehat bila perlu and minum air banyak

Ya kalau boleh . atau ambik perlahan jangan keras. termasuk jgn ambil barang berat2. cuma perlu rehat banyak dan minum air masak2 tu saja.

Jgn buat kerja berat mommy..kita sama...sy 5w6d...tp sy kerja guru..mmg banyak bergerak..mudahan kita baik2 saja...aamiiin...