Portion makan baby 7 bulan

Hi mommies, sy first time mom. Nak tnya portion yg terbaik utk anak 7 bulan dan berapa kali perlu makan? Sedih baru balik check up anak, berat tak naik. #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #firstmom

1 Balas

2 ke 3x pon ok da tu. portion tu bgntung gk. mcm saya bg dlm mgkuk kck tu je atau besa saiz piring yg tuk cawan cmtu je. bab berat tu jgn risokn sgt. aslkan dia sihat n aktif ok je. kdg budk ni ikot genetik gk, kalo parents jens kck je ank pon lbh kurg gk

7mo ago

biasa la tu nurse. biasa nurse je suka over ckit. saya kta gitu sbb doc sndri y bgtau saya cmtu. bukn la saya y mmndai kata gitu. sis bg je mkn cm biasa ok. jgn stress2