Ultrasound kosong

Hi mommies, sy dah 7 weeks sepatutnya semalam, so sy pergi scan ultrasound tapi tak nampak apa-2 lagi, normal ke? Ada tak yg pengalaman macamni? Tp doktor sndiri check upt positive pregnancy. #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

tak nampak apa2 means langsung xda apa2 atau ada kantung tp janin belum nampak sis? sorry bertanya, sy pun mama yg curious. sebab tadi scan 6w2d kantung ada tp masi nampak kosong. hopefully semua baik2 saja untuk kita 🥰

1y ago

awk mcm sy.last week sy scan nmpk saiz kantung je 6w2d..

inshallah moga ada rezeki awak. saya doakan baby awak membesar dgn baik dan sihat dlm rahim awak. selalu doc akan suruh repeat scan lg 2w

scan tvs yg dkt bawah tu maybe nampak. sbb dia terus ke rahim. kalau scan atas maybe dia lapik2 perut tu

mgkn awk lambat subur jd saiz kandungan x sama mcm LMP..

1y ago

setuju..

scan tvs y masuk bawah tu mngkin bru nmpk

Try lg 2minggu pergi scan semula.