Macamana nak tahu luka jahitan dekat bawah dah baik & dia putus sendiri ?

Hi mommies. Sy baru 10 hari berpantang & luka jahitan 2nd tear degree. Nak tanya, Macamana nak tahu luka jahitan baik & putus sendiri ? Sbb tadi lap luka then perasan ada macam benang pendek warna coklat terlekat dekat tuala. Risau. #firstmom

2 Balas

kalau saya dia akan rasa gatal dekat bahagian benang tu, haritu saya kencing adelah meraba sikit nak rasa benang tu. after berapa haritu, saya raba balik benang dah tak ada. mintak somi tengokkan, katanya benang jahitan tu dah tak ada. saya pun pelik kemana benangnya tu pergi 😭😂

8mo ago

Hehe sy baru pagi tadi bgn tido rasa gatal. Ingatkan sbb kotor tu yg gatal. Risau jugak nanah ke apa. Tapi nurse cek tadi dia kata jahitan ok dah cuma benang je tak putus lagi. Nak suruh suami cekkan, sy pjj dengan suami. Suami tgah kursus 😅

kena tgk, puan. kalau saya dulu husband yg tengok.. masa nurse dtg lg kat rumah nurse tanya pasal luka bwh sy minta tlg nurse yg tengokkan. if luka belum baik puan rasa pedih la

8mo ago

guna cermin, baring tinggikan kepala guna bantal ke, letak cermin kat kangkang, boleh nampak. if gelap suluh torchlight