Boleh cabut gigi?

Hi mommies, sy 7w6d already sblm ni sy ada buat temujanji utk cbut wisdom teeth rasanya 3bulan lepas. Jd esok sy punya temujanji. Minta pencerahan please #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

mcm sy.. gigi bongsu pecah. 2ari pas 2 gusi sakit. g check.doc suruh cabut. tp disbbkn 1st trismeter xbole. doc kata kene 3bln keatas dan sblm 6bln klo nk cabut gg. tu pn brgantung pd keadaan kandungn time 2. tp doc ckp kalo rs bole tahan sakit,tahan smpi brsalin.

bgtau doktor, tgh pregnant first trimester. biasanya kena tangguh dulu, jgn buat any invasive treatment fisrt dgn third trimester.

2y ago

Sama², semoga dipermudahkan. Banyakkan kumur air garam suam esp. lepas makan. Kalau masih sakit kena jumpa Dr ya, tak boleh ambil apa² ubat sendiri. Dr akan advice ikut kesesuaian keadaan cik.

biasanya 2nd trimister baru Dr suggest cabut Gigi. apapa pun, bincang dgn doctor dulu.