Mengah/semput

Hi mommies.. skrg sy preg 27w. Normal x klu lepas mkn, akan mengah/semput? Lepas tu berdebar2 sbb mcm x ckup nafas/oxygen.. atau ni tanda hb low? Sabtu ni bru pegi checkup lagi, so x tau hb low ke x.. Lepas mkn je bru rasa mcm ni. Even mkn sikit pun, akan rasa mcm tu. Smpai sy rasa kurang minum air sbb klu minum air, rasa penuh perut.. btul2 x selesa, duduk x blh baring x blh. Kdg2 sy angkat tgn tinggi2 utk legakan mengah tu 🤣 Apa yg mommies buat klu rasa mcm ni? #bantujawab

4 Balas

Sama la kite.,sy 24w xleh mkn byk..jd mengah/semput..tp mnum air byk xde mslh.,mybe cmpur dgn hdung tersumbat lgi..pstu dduk kne tegap xleh bongkok sbb perut rse full jd mengah..debar2 pon ade jgk tp skjp je…sy plk hb mmg low 9.0..fktor hb jgk rasanya…biasa klu dtg mengah sy dduk bersandar ats ktil..rilek2 dlu jgn buat pape, lpstu oky la

2mo ago

Baby dah byk himpit organ2 kita jg kot 😆 sy 2nd baby, maybe rahim tu lebih besar dri yg 1st. Mmg nmpk perut besar 🤣 baby kdg kick pun di tulang rusuk..

ruang perut dah makin sempit sebab kena himpit dgn baby. normal sis. makan mcm org gastrik, sikit2 tapi kerap. kunyah lama2.

saya pun rasa mengah n semput skrang..nak masuk 26 minggu ni...kalo bjln ke naik tangga ke..mcm x cukup nafas rasa nye hehe

sama saya 24 w dh rasa dh, mcm x cukup nafas

2mo ago

normal tu , sbb saya cek hb okay je