Melecet celah peha lepas bersalin

Hi mommies, siapa sini yang lepas bersalin, celah peha kiri knan dia melecet? Saya terkejut bila tgk cermin, nak tengok jahitan je, tengok2 celah peha kiri kanan saya melecet teruk. Pedih sangat rasa. Haih. Ingat sakit dekat jahitan ja. Rupanya ada melecet jugak. Kuat sangat ke saya teran sampai melecet Tak tahu kenapa boleh jadi melecet sampai menggelupas 😅 Saya tengok dah melecet masa second day pantang. Nak kata melecet sebab pakai pad, tak logic sebab masa tu hari kedua pantang baru.#bantusharing #newmom

1 Balas

sy pun jd dulu. sy taknk suggest sbb sy pakai steroidal cream. mula2 letak bedak. tp lambat la, susah nk control bergerak nk jaga luka V lg nk control xmau bg berlaga celah lg sbb lecet tu, so sy sapu je nipis krim, 1x sehari je 2kali sapu je baik dh xpakai dah krim tu

3mo ago

Ahh faham2.. saya sapu sudocream. Nanti saya sapu bedak pulak. Dia bergesel tu buat jadi pedih kann 🥲