Ingin tahu

Hi mommies semua.mcm mana ya kira berapa weeks kandungan kita.kalau ikut last period sy 25/10.sepatutnya dah 6w.tapi pergi scan,dekat monitor tulis 4w . Mana satu yaa yg betul ?#firstmom #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Saya last period 20/10 patut 6 weeks 5 days. Tapi haritu scan kantung 5 weeks 3 days. inshaAllah mudah mudahan yg baik baik shja. Dr ckp persenyawaan lambat means subur lambat sikit.

1y ago

update : latest check baby ikut lmp alhamdulillah, dr ckp kdg2 kantung tu mmg kecik. yg penting ukur baby, so bila scan baby ikut weeks yg sepatutnya. due date pun follow yg sepatunya. skrg 13weeks ++ . semoga urusan semua pun dipermudahkan.

ikut yg scan. last period ni anggaran sahaja sbb tak tahu waktu persenyawaan. yg scan tu akan ukur size janin ikut minggu yg sepatutnya

Eh sama lah kita last period 25/10.. semoga dipermudahkan segala urusan.. mungkin due kita sama nanti hehehe

awak check upt line terang tak?

2y ago

Period lambat 5 hari,check upt naik double line terang.tunggu dua minggu mcm scan nampak kantung.dekat monitor tu tulis baru 4w