Cara rekod sakit contraction

Hello mommies semua, tadi pagi saya dah ada bleeding then pergi kat hospital, cek bukaan semua belum ada, contraction pun xde sangat pagi tadi time di hospital. Tapi sekarang ni, saya dah ada rasa sakit2 perut macam sakit sengugut mcm tu. Disebabkan saya first time mom to be, ini anak first saya, saya nak tanya tips mommies semua mcmana nak tahu yang sakit tu sakit contraction nak bersalin? Lepas tu mcmana nak rekod kat apps contractions tu? Saya confius sikit. Sebab sakit yg saya rasa ni sy rasa mcm sengugut cuma dia pandai datang then dia hilang. #firsttimemom #advicepls #firstbaby

1 Balas

klu masa senggugut tu kejap dan boleh hilang jika awk duduk rehat. itu dikira false contraction. klu contraction betul, dia punya sakit mmgtangkap smpai keliling pinggang dan kekerapan 5 minit sekali.