Bekas cucuk BCG bengkak

Hi mommies semua, saya nak tanya kalau bekas cucuk BCG anak macam ada nanah sikit tu kena buat apa ya? Saya nak macam nak pecahkan tapi risau sebab dia bayi lagi kan. Any advice? Oh ya anak saya baru 1 bulan 10 hari. #firstimemom #pleasehelp

Bekas cucuk BCG bengkak
2 Balas

sama macam anak saya. saya pon risau sekali sebelum checkup tu baru perasan kertas bcg dah bagitau awal2 apa kesan lepas bcg🤭ye and semua tu normal. kalau takde parut tu yang tak normal

1y ago

sama lah. kebetulan ternampak sebab nurse letak depan buku checkup baby😂

Biarkan. Jgn pecahkan dia. Benda tu normal. Mmg nampak scary.. merah bernanah kan? Tapi itu normal. Jgn pegang2 selalu bahagian tu. Nanti dia baik sendiri.

1y ago

haah merah bernanah. tersentuh tadi lepastu perasan cam air tengok nanah. okay baik tenkiu ya!