Kepala baby dibawah

Hi mommies semua. Nak tanya.. if kita scan baby dari awal pregnant until saya dah 30 week ni kepala baby maintain dibawah. Adakah possibility kepala baby naik ke atas? Atau baby dah sempit and takboleh nak pusing? #firstbaby #firstmom

2 Balas

sy pun sama mcm awak..dri awal scan smpai skrg, 32 week, kepala bby kat bawah..berdoa sngt kekal di bawah walaupun dah tau nak kene czer 😂😂 sbb bby lasak sngat skrg..risau je dia dah berpusing..

1y ago

sbb ade mslah paru2 awk..kene beranak awal jugak nnt ni..30/10 nak kene admit dah.. kite boleh tau kite beranak normal atau czer kalau ade masalah je..kalau xde ape2, insyaallah blh bersalin normal..kalau ade masalah kesihatan, dokter akan decide samada kene normal atau czer..tapi ade je kwn sy yang dokter kata normal, last2 kene czer sbb last minit bby sonsang..😂😂 yang saya tau, ade emergency czer n elective czer..selalu nya yg emergency czer ni kalau bby dah distress, bby sonsang, bby dah berak dlm perut, jantung bby dah lemah/lemas..kalau elective czer ni dah plan awal nak czer sbb ade masalah..

Maknanya bby mmg suka duduk bawah, bagus la . Rasanya dh x pusing dh tu sis. Sy dulu pun mcm tu tiap kali scan kepala kt bawah.

1y ago

Harap sangat laa tak berpusingg