Waktu yg sesuai

Hi mommies semua nak tanya bilakah waktu yg ssuai utk kita bersama dgn suami waktu mengandung?boleh suggest tak berapa bulan? #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

6 Balas

takde issue actually nak bersama dgn suami time pregnant .unless Ada history gugur dulu..probably bole mintak advice doctor..mcm Kita takde masalah,since 4w pregnant smpi skrg da 13w mmg rajin bersama..janji jaga hygiene suami isteri..aware kalau Ada spotting or bleeding after bersama..Dan kene pandai adjust position bersama..jgn hardcore sgt sudah..kalau xde cramps, or sakit Lepas bersama..takde issue..anytime yg sesuai utk suami isteri..

2mo ago

(+) kena pakai pengaman like kondom gitu. elak tertumpahhhh... sbbnya ni pn risk utk keguguran.

Minta advice doktor ya. Nanti doktor akan advice. Macam saya since tahu pregnant sampai bersalin bersama macam biasa. Takde apa2 larangan daripada doktor.

macam saya doktor memang tak benarkan 🙂‍↕️ sejarah keguguran berulang, kandungan sensitif.. suami pon sampai letak penghadang takut terlupa 🥲

sebenarnya bole je.. yang takboleh bila ade bleeding lepas bersama or time bersama terasa sakit

kalau xde masalah apa2 bleeding ke spotting ke, boleh je nak bersama

kalau ada history,doc sarankan 20w keatas