contraction

Hello mommies semua.. kalau perut mengeras tapi dalam masa yang sama baby aktif bergerak tu contraction palsu @ contraction mok bersalin ? sy dah 39minggu 1 hari #firstmom #ingintahu

2 Balas

Kalau contraction palsu saye tak sure camane, sebab sebelum saye contraction memang sakit perut, macam senggugut camtuh, tak selese. Baby still ade gerak siket2. Bile da datang contraction betul, da takde da nak rase anak gerak ke anak melintang menyodok hahaha kite pulak yang rase nak menendang menyodok ape semue. Sebab sakit die tak terkata n die memang bebetul mengeras. Tahap nak cabut pinggang letak tepi. Penat. Tapi itu semue pengalaman. Kalau awak da keluar tanda, pegi je hosp. Ataupun awak rase risau, pegi je. Jangan takut, dorang takkan marah 😅 sebab kite first time kan.

4mo ago

hahaaha adoi lah ini lawak 😂😂

Sama laa perut asyik mengeras je , tapi belum ada tanda, perlu pergi hospital ke? doc ada cakap kalau 5 minit sekali mengeras tanda nak bersalin