Ukuran perut bayi kecil

Mommies semua hm sedihla saya sbbnya bru scan hrini doc kata ukuran perut baby kecil dri usia kehamilan, saya 38m2h tpi ukuran perut baby 35m5h hm, agak2 nya okey ke, risaula saya, doc ckp yg lain semua okey, perut je, tkutla ada apa2 pada baby, dhla saya first mom, bila dh kluar dri perut akan ada apa2 risiko ke? #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu

2 Balas

insha'Allah tak ada apa sis. nnt lagi dua mggu scan lagi sekali ya. doa baik ii. jgn fikir sgt. bnd scan ni bnd dlm perut. nk dapat exact size tu susah. sy dulu scan tulang peha pendek dari umur janin. dah nk kena refer pakar bagai. beza dlm 3 mggu jgk. last ii, tawakkal je, tggu next checkup, tmbh makan vit and jaga makan so baby boleh growing lagi. next checkup alhamdulillah semua dah okay. so dr ckp xpyh refer pakar dah.