Pregnant 34 weeks

Hi mommies semua! Boleh share tak pengalaman sesiapa yg ada situasi mcm sy ni. Last week masa checkup, Dr inform yg pertumbuhan bayi tak menaik mcm last checkup. Kemungkinan bayi tidak membesar sebab ikutkan graf pertumbuhan tu bayi berada di borderline. So Dr suruh dtg lg checkup masa 35w and nak tgok sama ada perubahan atau tak. If tak ada then Dr akan suruh induce utk bersalin. Ada sesiapa pernah melalui situation ini? #ingintahu

1 Balas

SGA/iugr ke wak? Kalau 2minggu xbesar jgk, mmg doc akan induce. Tapi kalau dia membesar, doc biasanya akan tahan smpi 38minggu..

8mo ago

Dr takde mention pasal iugr tu. Just die akan confirmkan masa 35w nanti. If tak membesar jgak then Dr decide nak induce. Tp berat baby okay mmg dalam range. Cuma graf pertumbuhan utk size badan je tak menaik.