Kuantiti susu bayi 5 bulan

Hi mommies semua, baby sy girl 5 bulan minum hanya 4 onz gap setiap 3 jam. So far, berat badan dia konsisten naik xbyk dlm 400- 500 gm saja setiap masuk bulan. Makan 8-9kali sehari. Just nak tahu, Okay & normal tak kuantiti ni? Serius nak tahu baby lain minum byk mana..sy tgk baby lain bukan main debot tembam sy jdi risau.. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab

2 Balas

Baby girl saya 4-5oz 8am, 11am, 2pm, 5pm. After balik kerja df puas2 tak sure brp oz tp 10pm, 3am. Siang 3x nap 1-2hrs, malam tidur 6pm-10pm, 11pm-7am (bangun susu mamai 3am 15-20min then tertidur). Qty sis tu saya tak sure normal or tak but my daughter every month check up paed puji sbb berat naik konsisten 1kg. And yeah baby saya tembam, jenis kaki tangan mcm croissant. Pergi mana2 semua nk peluk cium kita yg seram. Dari 3m paed pesan pastikan anak tidur cukup esp malam jgn kejut. 5m almost 9kg. Apa2 try consult paed nk tau normal or tak ya

1mo ago

Saya pun suka tengok baby tembam dari dulu. So bila dah ada anak saya study cara2 nk bagi anak tembam2 esp bab penyusuan bab pemakanan. Actually more to nk berat anak cantik tiap bulan. Kitonyo risau sebab saya & suami jenis kurus tinggi. Mmg keding org tengok. Baka family. Tp tak sangka experiment kt anak menjadi. Paed mcm tak percaya kitorang parents sbb debab sungguh anak tu. Tp tuu laa bila anak debab mak ayah dia plak penat nk dukung. Serious surrender wakk

bb 5 bulan sis dah bg mkn ke..

2mo ago

makan sy maksudkan minum..maaf confusing 😅