Ingin tahu

Hi mommies sekalian . Normal ke kalau dah 20w masih belum rasa baby tendang.sbb sy jenis badan berisi.ni kandungan first #firstbaby #firstmom

10 Balas

Normal sis . mostly anak sulung ni semuanya halus halus hahaha perut lambat nak nampak , tendang manja manja , sampai ke 9 bulan saya tak rasa sangat tendang yang betul betul kuat . Lahni ngandung anak kedua kadang sampai terkejut saya , baby tendang kuat sangat and jangka gerak dia panjang , dia pusing pusing pun boleh rasa .

Normal sis. Lagi lagi anak sulung. Saya masa 1st time pregnant rasa geli geli je dlm perut, tak perasan rupanya itu la first kick baby. Second pregnant baru senang nak perasan bila baby gerak dlm perut, 17 weeks pun da boleh rasa.

samala saya 20week dah tp xrasa apa gerakan, berisi sgt saya pun 🤣 risau tp bila scan alhamdulillah jantung semua oke , katanya anak girl wallahualam 🥰

Doktor ckp 28week ke atas baru kira tendangan.. Kalau bawah drp tu mungkin kita xdpt rasa lg, kecuali Kalau tendangan tu mmg betul2 kuat.

normal.sy baca yg sblm2 ni, ada yg 20w ke atas, 24w keatas baru rasa,.doa byk ya spya Allah izinkan rasa pergerakan.atleast kita x ovethinking

sy masa anak sulung sllu lmbt sikit 20wks pun ssh nk rsa, then skrg sy 2nd baby 18wks+ dh rasa tendang...lg kuat bila kita dh mkn mnum...

biasany klu bby 1st lmbt skit nk rsa tendangan..sy dlu 20w+ bru rsa.. bby 2nd dh bole rsa seawal.16w..tpi brgantung pda org jgk..

Normal sis. Sy 22wks ke atas baru mula rasa baby tendang kencang sikit. Hehe. Dont worry okay

normal sis. sy badan berisi. dalam 21-22 baru rasa bubble2 dia gerak tu

normal kalau badan berisi. baby besar sikit baru rasa gerakan