Persediaan sebelum flight.

Hello mommies ❤️ saya pregnant dah 17w. Kbetulan awal bulan 4 ni saya kna flight pergi Bali Indonesia. Saya nak tanya ada tak apa² surat yang saya kena sdiakan utk tunjuk dekat staff airport tu. N surat tu sya kna buat skrng atau dkat Klinik Airport nnti ? #firstmmomy #naktahusangat #urgentHELP

4 Balas

Tak perlu dear.. sy pun baru je balik umrah, alhamdulillah okay semuanya ❤️ Cuma just declare masa check in tu yg kita pregnant so nanti dapat special treatment hihihi ☺️

6mo ago

14weeks bole bgtau kat kaunter juga ka sis ? sbb sy esok mau balik sabah sy risau jgk sbb kena duduk slma 2jam 😅 dahlah blkg dh start sakit2 teda kerja pon sakit blkg

kndungan dh brp week klu ikut nk fly tu? klu bwh 28w xperlu surat dktr, cuma pastikan 2-3 hari sblm terbang tu buat la checkup nk pastikan kndungan baik2 saja.

6mo ago

19W sis. Oke terima kasih 😊

Surat tak perlu lagi, tapi declare je pregnant dekat kaunter. Nanti kena isi borang 🫶🏻 then dpt special treatment sikit.

6mo ago

Ohh boleh ehh. hehehe. Terima kasih sis. 😊

tak perlu. 27weeks dan keatas baru perlu surat doktor

6mo ago

Baikkk. terima kasih sis 😊