Suspect Cyst

Hi mommies, saya pergi scan utk confirm pregnancy (6weeks) after buat UPT 2x +ve. Tapi doc cakap tak nampak kantung, tapi macam ada 2 ketulan lain. Doc suspect cyst. Minta dtg esok utk scan lg.. saya punya period regular dan simptom2 cyst tu memang takde. Ada ke yg sama mcm saya ? #pleasehelp #firstmom

4 Balas

saya pun, baru pergi scan tadi untuk confirmkan pregnancy, 8 weeks already, baby semua memang nampak, tapi ada cyst 1cm even tho tak pernah ada symptom etc, tapi Dr cakap it normal at early pregnancy ada cysty just need to follow up to make sure cyst tu tak makin besar.

minggu lepas masa sy buat upt +ve , trus ke klinik utk buat pengesahan pregnant , tp bila scan xde kantung apa lg n doc bgtahu ada nmpak mcm ktulan cyst , berdebor jgk .. tp mgu ni scan dh nmpak kantung 6week n xde plak ktulan cyst tu ..

Hi. Saya pun bru pergi scan confirm pregnancy, syukur +ve and check td kantung baby mcm samar masih tak clear, cuma kena dtg 2weeks lagi utk scan baby. Td sbb msh early, 5w4d

sama la saya 6 weeks da scan smlm tak nampak kantung. doc pun surh dtg lg 2 mgu.. insyaallah doa baik2 hrp tak ada masalh.

10mo ago

Sama kita sis. Smga baik baik saja 🫶🏻