Kasut yg sesuai utk ibu mengandung

Hi mommies saya nk tnya la, kasut apa yg sesuai & sedap utk ibu mengandung yg kuat berjalan mcm saya ni ya. Ada suggestion x? Sekarang saya tgh pregnant 5 bulan, suami kerap bawa jalan. Hari biasa suami kerja, jadinya weekend sahaja utk kami luangkan masa. Tapi saya perasan saya kerap sakit kaki sampai tangkap ke urat belakang pinggul. Sekarang saya pakai kasut brand carlo rino yg jenis bertutup, sblm ni pakai larrie sgt selesa. Dh lusuh kasut tu saya cuba brand carlo rino pulak, saya ingtkan mahal tapi sedap xpela kan. Ini dari sblm pregnant dh pernah pakai, bila berjalan rasa terbenam kaki. Dh mengandung ni lagi beban bwk perut dh besar, lagi byk berjalan lagi sakit. Sampai rumah mesti kena sapu minyak baru lega nk tidur. Kalau sy pakai kasut biasa hrga dlm rm20-30 mcm tu ok pulak 😅 #firstmom #firstbaby

4 Balas

Kaki sy jenis lebar dan besar 😂 Dari sblm preggy sampai skrg pakai jenama Bata je. Sebab tu je ada saiz sy, sy skrg pakai sandal Bata Comfit. Lembut je insole dia. ✨ Malas nak pakai sneakers semua. Susah nak pakai 😅 Pakai stokin pun susah. Bagus beli sandal, main masuk je. Senang.

Saya selesa pakai skechers go walk. Mmg dri sblum pregnant dh pkai selipar/kasut tu tak tukar. Ringan pun ringan n jln mmg mcm pace biasa. Kdang2 laju sbb ringan sgt. Tumit pun tak sakit sbb lmbut. Good investment sbb mmg tahan lama.

Saya pun selesa pakai larrie. Better cuba di shop, boleh tahu okay tak dengan kita. Boleh survey bata, dr cardin, skecher. Ni brand yang saya pakai.

Hi cuba pakai kasut yang tapak lebih lebar. Jenama bata pun ada. Bata insole comfit tu. Kalau jenama lain hush puppies pun ada