GBS+ , pecah ketuban

Hi mommies saya nk tahu pasal pecah ketuban pd ibu² yg ada gbs+. Saya ada gbs, now 33weeks...saya nak tahu, kalu air ketuban pecah, terus ada pembukaan ke? Adakah dlm perjalanan ke hospital, kuman gbs tu boleh msk ke dlm janin? 🥺Saya risau sangat...boleh ke ibu² yg mase pregnant ada gbs share pengalaman ? #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Sis, nak tanya. Saya ada baca post yang sis sebelum ni ada buat vaginal swab dan ada spotting kan lepas buat vaginal swab tu kan? Berapa lama ye spotting tu ada? Sebab saya pun ada spotting lepas buat muncung itik tu. Terima kasih

1y ago

Masa saya pergi pac hari tu, dr kata sebab dinding cervix saya luka dari masuk speculum tu. Masa ni masuk muncung itik tu kali ke 3. Tapi dr takde pulak cakap apa2 sebab uri kat atas. Dan lepas berdarah tu dr scan, baby semua ok.

saya dapat detect saya ada gbs Mase baby dh keluar dah..lama detect..anak saya kena tahan wad kena on antibiotik 5hari..18jam saya skit ketuban dh pecah..diorg x dan nak bagi antibiotik kat saya..so diorg on kat baby

1y ago

Alhamdulillah Sis baby ok..sbb tu bby kena tahan wad on antibiotik dan kena pantau..saya bersalin 38mggu 1hari..skg bby dah 1 bulan 3 hari