SAKIT ABDOMEN

Hi mommies saya masuk trimester ke dua sakit pada bahagian bawah perut, Adakah normal? #firstmom

10 Balas

Normal..nnt sakit pinggang akan menyusul.badan sedang membuat persediaan utk membuka tulang pinggul .baby akn membesar.kalau xselesa,dduk atau baring letak bantal di pinggang nanti.

sma mcm sy. trimester pertama ni pn dh skit2 dkt bhgian bwh perut.. cuma dk positif mungkin bby nk mmbesar.. skit bdn .. hmm

sama sis..tngh alami..trimester kdua ni dh start sikit2 skit bwh prut dgn skit pinggng..mlm2 nk tdo pn rsa skit..

sama dengan saya sis. masuk trimester ke dua ni pinggang pun start rasa sakit.. huhu hopefully baby okay jela..

sama bila nak masuk trimester kedua rasa sakit sgt pinggang dgn bawah perut , nak tido pon tak selesa

5mo ago

Sama saya mula la overthinking baby kenapa 😂

Saya pun sama. Baru start rasa ada perubahan kt bawah perut. Rasa nyilu2 kekadang dtg.

Normal sis sbb rahim nak mengembang.. nanti sakit pinggang lagi menyusul 😅

normal,sebab otot bahagian bawah tu nak meregang sebab baby membesar

Saya pon brasa bila msk trimester kdua , tundun pon brasa sakit

sma la dgn sy alamai skg ne...bersabar je la...