berat mendadak

hi mommies . saya first pregnancy , da 25 minggu total berat naik 12kg tapi takde sangkut gdm. tapi nurse still bising sbb naik banyak sgt . mcm mana nak bagi berat turun ya ? :) risau juga 9 bulan nanti total 20 kg pula. saya nak buat kardio exercise husb tak bagi dia risaukan first baby dia , ade juga brisk walk tapi still naik berat :( #pleasehelp #firstTime_mom

7 Balas

Control portion nasi. Ambik nasi sikit je. Lauk dan sayur lebihkan.

1y ago

Pagi makan buat atau yogurt je atau dua2 sekali. Makan before 9am. Dh lepas 9 am tunggu je la lunch. Kalau mmg jenis minum susu lagi tu minum susu je. Kudap2 make sure buah atau kekacang atau jus je. Malam kalau makan ns nasi tu sikit je dlm 3-5 sudu je. Kalu makan kuey teow sup ke bihun sup ke makan je macam biasa. Kalau tak pun hirup kuah + makan protein dan sayur2 dlm tu dulu baru jamah karbo dlm tu. selalu dah makan sayur, hirup sup mmg kenyang dah.